• Notarispraktijk Jansen

Het team

van Notarispraktijk Jansen

Siegrid Jansen

Siegrid Jansen

Notaris en legal mediator

Siegrid Jansen werd notaris in Maarssen in 2003. In 2008 opende zij de vestiging in Vleuten, waar ze sindsdien de notarispraktijk uitoefent. Haar liefde voor het vak groeide uit tot een praktijk waarin familierecht en onroerend goed centraal staan. Siegrid is tevens gediplomeerd mediator en scheidingsbemiddelaar.

Siegrid: “Notaris is een heel warm beroep: elke dag staan mensen en emoties centraal. Denk maar aan de aanschaf van een huis, de voorbereidingen op een huwelijk of de geboorte van een kind. Stuk voor stuk momenten waarop een wens in vervulling gaat. Het leuke van mijn vak is het persoonlijke contact. We hebben vaak een jarenlange relatie met families: eerst als starter bij de aankoop van een huis; later bij het opstellen van huwelijkse voorwaarden en als er kinderen worden geboren. Als een van hun ouders komt te overlijden, weten ze ons opnieuw te vinden. Het is bijzonder om op al die intense momenten juridisch advies te mogen geven.”

Imca Meijer

Imca Meijer

Kandidaat Notaris

Imca Meijer werkt als kandidaat notaris. Ze kwam voor het eerst in aanraking met het notariaat toen ze op de middelbare school een opdracht moest doen voor bedrijfseconomie: een eigen bedrijf opzetten en een product lanceren. Imca werd benoemd als directeur van het bedrijf en stapte vervolgens naar de notaris om dat te regelen. “Vanaf dat moment wist ik dat ik rechten wilde gaan studeren. Advocaat worden is voor mij nooit een optie geweest: een advocaat zoekt de confrontatie op, maar een notaris zoekt naar oplossingen. Dat is waarom ik zo intens van mijn beroep houd: alles draait hier om verbinding.”

Behalve kandidaat notaris is Imca ook yogadocente. “Yoga en het notariaat hebben meer met elkaar gemeen dan je zou denken. Beide beroepen brengen rust, je zorgt voor een ander en/of leert diegene om voor zichzelf te zorgen.”

Wilma de Vries

Wilma de Vries

Notarieel medewerker

Nauwkeurig, optimistisch en betrokken; dat is hoe collega’s Wilma typeren. Ze werkt al sinds 1988 in het notariaat en is inmiddels gespecialiseerd in onroerend goed. Ze is ook loyaal, want Wilma werkt al ruim 10 jaar voor notaris Jansen. Dankzij haar jarenlange ervaring is ze een geliefde vraagbaak voor collega’s en een vertrouwd gezicht voor klanten.

Wilma: “Ik vind het leuk om nieuwe dingen aan te pakken. Ons kantoor is klein en daarom is het werk afwisselend en divers. Ik ben overal bij betrokken. De persoonlijke aandacht die wij hebben voor onze klanten is uniek. Net als de locatie trouwens, want waar vind je dat nou: een werkplek met uitzicht over de weilanden, de Haarrijnseplas en zelfs een kleine appelboomgaard.”

Francis Schijven

Francis Schijven

Notarieel medewerker

Kom je bij ons op kantoor? Dan heb je Francis waarschijnlijk al eens aan de telefoon gehad. Zij is het eerste telefonische aanspreekpunt en zorgt dat iedereen een warm welkom krijgt. “Op het notariaat is elke dag anders. Het is een prachtige plek om te werken. Ik word ongelooflijk blij van het dienstverlenende aspect van mijn baan. Ik ben punctueel, weet van aanpakken en wil graag mensen helpen.”

Francis werd gegrepen door het familierecht toen ze van dichtbij meemaakte hoe familierelaties eronder kunnen lijden als er niets is geregeld. “Het is mijn persoonlijke missie geworden om jonge mensen bewust te maken: bespreek je wensen met je naasten en leg het vast, ongeacht je leeftijd. Het is een ultieme vorm van zorgzaamheid.”

Claudia Jansen

Claudia Jansen

Notarieel medewerker

Heb jij je droomhuis gevonden? Dan regelt Claudia achter de schermen van alles voor je. “Onroerend goed is een prachtig vakgebied. Het is dynamisch en afwisselend: van eenvoudige tot zeer complexe transacties en van droge cijfers tot de mensen erachter. Ik hou van de combinatie van administratief en menselijkheid. Een nieuw huis is een belangrijke levensgebeurtenis, je zou mensen ernstig tekort doen als je dat alleen vanuit juridische oogpunt zou benaderen.”

Claudia: “Ik ben van nature een verzorgend type, ik geniet ervan om mensen te begeleiden en te ontzorgen met mijn kennis. Ik heb jarenlang bij een reisbureau hier in het dorp gewerkt, en later bij een hypotheekverstrekker. Ik ken veel mensen. Onroerend goed lijkt vaak te draaien om geld, maar het tegendeel is waar. Het draait om mensen.”

Hanny Verhoef

Hanny Verhoef

Notarieel medewerker

Een administratieve duizendpoot en altijd vrolijk: dat is Hanny Verhoef. Zij ontdekte al jong dat zij het notariaat een warm hart toedraagt. “Ik ben mijn loopbaan begonnen als secretaresse bij een notaris. Later heb ik nog eens op een advocatenkantoor gewerkt, maar al snel miste ik het notariaat. Dat zit ‘m vooral in de combinatie van menselijkheid en zakelijkheid.”

Hanny: “Procentueel gezien zijn er niet zoveel vrouwelijke notarissen in Nederland, dus ik vind het een voorrecht om met een vrouwelijke notaris te mogen samenwerken. We krijgen regelmatig telefoontjes van mensen die daar speciaal naar op zoek zijn: die unieke combinatie van gedegen juridische kennis, goede gespreksvaardigheden en een luisterend oor. Dat vinden ze bij ons. De warmte die dit kantoor uitstraalt zorgt ervoor dat ik elke dag met plezier naar mijn werk ga.”